Ajatuksiani ruokavalinnoista

13.06.2023

Olen kokeillut ja käynyt läpi monta koiranruokamerkkiä vuosien varrella. Periaatteessa ei ole pahaa sanottavaa monestakaan, mutta ESSENTIAL-koiranruoan ydinajatus istui jotenkin hyvin omiin periaatteisiini, joten lähdin kokeilemaan sitä ensimmäisen kerran viitisen vuotta sitten. Hämmästelin aluksi hintaa, joka on kieltämättä premium-tasolla, vaikkei ihan kalleimmasta päästä olekaan. Nopeasti kuitenkin huomasin, että tämä kuivaruoka on oikeasti laadukasta eikä sitä tarvitse antaa kovin suuria määriä - hinta-laatusuhde on siis kuitenkin se mikä merkitsee enemmän kuin yksittäisen pussin hinta.  Meillä Tedi ja Tilda syövät siis ESSENTIAL LIVING-sarjan ruokia.

Tedi on treenannut aktiivisesti pikkupennusta asti, joten minulle on tärkeää että ruoka sopii suolistolle, ulosteen määrä on sopiva eikä koiralla ole ilmavaivoja tai muutakaan ruoansulatukseen liittyvää. Lisäksi ruoan pitää tietenkin täyttää koiran energiantarve ja tarjota riittävästi suojaravinteita, jotta koira pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa. Mielestäni ESSENTIAL on sopinut tarpeisiimme hyvin ja se on myös maistuvaa, tärkeä seikka sekin. Ja ei - tämä ei ole maksettu puheenvuoro!

Meillä koirat syövät 50/50 periaatteella eli puolet kuivaruokaa ja puolet raakaruokaa. Raakalihoina menee vaihtelevasti MUSH-sarjan tuotteita ja etenkin reissuruokana Pala, joka ei vaadi kylmäsäilytystä tai sulattamista. 

Lisänä olen käyttänyt Nutrolin-öljyjä tarpeen mukaan, lähinnä turkinlähtöaikaan käytössä Nutrolin SKIN & COAT ja nyt Tildalle tiineyden aikana Nutrolin PUPPY & MOM, samaa öljyä on tarkoitus antaa myös pennuille.

Tilda siirtyy ensi viikolla penturuokaan ja aloittaa ESSENTIAL the BEGINNING-ruoan. Myös pikkupennuille suositellaan tätä ruokaa sen korkeamman rasvapitoisuuden vuoksi. Pennut voivat 8-viikon iässä siirtyä ESSENTIAL the BEGINNING LARGE BREED-ruokaan, tätä penturuokaa suosittelen siis kaikille meillä syntyneille pennuille.  Mikäli tarvetta ilmenee, vastikkeena meillä menee Royal Canin Babydog Milk.

KENNEL TRUSTED COMPANION
Kaikki oikeudet pidätetään 2024. Copyright © 2024 Susanna Laajava / Kennel Trusted Companion. All rights reserved.
Luo kotisivut ilmaiseksi!